Week van het huisdier!

We hebben een erg gezellige ochtend gehad op de praktijk.

Van 17 t/m 24 mei 2014 was  het de "Week van het Huisdier". Ook Dierenartspraktijk van Dedem doet hieraan mee.

Dit jaar staat de week in het teken van de "impulsaanschaf van huisdieren". Om dit te voorkomen kunt u informatie krijgen op de praktijk of u kunt naar de site gaan van het LICG.
Ook zullen wij basisscholen bezoeken of komen ze een kijkje nemen op de praktijk!"Een huisdier koop je niet zomaar!"

In 2014 staat de Week van het Huisdier in het teken van het Voorkomen van impulsaanschaf van huisdieren.

Een huisdier hebben is ontzettend leuk. Vooral als dat dier goed bij jou en je situatie past. Dan is zo'n dier echt een aanvulling op je leven en iets om gelukkig van te worden.

Helaas worden huisdieren nog te vaak in een opwelling gekocht. Omdat ze er schattig uitzien, omdat de kinderen er al zo lang om vragen, omdat ze gratis worden aangeboden of omdat bekenden er ook een hebben. Maar zo'n snelle beslissing levert vaak problemen op. Wie niet voldoende over zijn huisdier weet, kan er immers niet goed voor zorgen. En soms blijkt een huisdier heel anders te zijn dan men van tevoren dacht.

Zo’n impulsaankoop loopt dan ook lang niet altijd goed af. Elk jaar belanden vele honden, katten, konijnen en andere huisdieren in het asiel omdat ze ‘tegenvallen’ of niet meer passen in het leefschema van de eigenaar. Of overlijden dieren door gebrek aan juiste verzorging en voeding.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wie aan een huisdier begint, doet dat immers om er veel plezier van te hebben. Met een beetje voorbereiding is de kans dat de aanschaf een succes wordt, aanzienlijk groter. Het LICG helpt daarbij, met heel veel informatie en handige stappenplannen voor de aanschaf van verschillende soorten huisdieren.

Kijk voor meer informatie op:
week van het huisdier 2014

 

Contactgegevens

Dierenartspraktijk van Dedem/Gerda Veenink
Baron van Dedemlaan 7 a
7701 HT Dedemsvaart
Tel: 0523 - 614044


Route en meer info

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
08:15 tot 19:00
08:15 tot 18:00
08:15 tot 18:00
08:15 tot 18:00
08:15 tot 19:00


Wij werken uitsluitend op afspraak meer info

 

Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 te bereiken op ons praktijk nummer.

Inlogformulier